Timmerwerk

Het timmervak is een oud beroep. In de loop der jaren zijn er veel bouwstijlen ontstaan die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Veel handelingen en methodes zijn verbeterd en veranderd. Echter het oude ambacht komen we gelukkig nog steeds tegen. Het werken met traditionele materialen en houtconstructies, geprofileerd lijstwerk en verschillende houtsoorten komen gelukkig bij ons ook veel voor. Hierbij komt de liefde voor het vak het best tot z’n recht.

Moderne materialen maken het mogelijk om strak timmerwerk te maken. Denk aan een MDF kastenwand of keuken strak in de verf gespoten. Maar ook dit materiaal kan met een klassiek tintje worden uitgevoerd door profileringen aan te brengen. Alles is mogelijk!

Timmeren is ook het maken van werk wat uiteindelijk niet zichtbaar meer is. denk aan balklagen, scheidingswanden, maar ook het inbouwen van een toilet reservoir of ligbad. Allemaal werkzaamheden die de timmerman uitvoert en juist hierbij is een goed stel hersens en resultaatgericht denken van groot belang. De basis is namelijk allesbepalend voor het eindresultaat!

Verder is de timmerman de man die de lijnen uitzet voor alle werkzaamheden die komen kijken bij een verbouwing. Denk aan het  uitzetten van een bouwwerk of stellen van metselprofielen. Hij is altijd  verantwoordelijk voor het eindresultaat waarmee onze klanten altijd zo tevreden mee zijn. Mooi vak toch!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?