Vakwerk

Een huis verbouwen is geen doe-het-zelf-klus, ook al bent u best handig. Er komt veel ervaring en vakkennis bij kijken om het hele proces in goede banen te leiden zoals de planning van werkzaamheden, het aansturen van diverse vakmensen en het kiezen van de juiste bouwmaterialen.

Het is belangrijk dat zaken efficiënt en in de juiste volgorde gebeuren. Wij bespreken alle werkzaamheden graag in detail met u door.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende vakonderdelen die bij een verbouwing komen kijken.

Elektrawerk

Een elektriciëdoet meer dan stopcontacten monteren. Een elektriciën is verantwoordelijk voor de hele elektrische infrastructuur in en om het huis en adviseert u over het aantal groepen dat u nodig heeft om diverse apparaten tegelijk te kunnen laten werken, de juiste soort bedrading, stoppen, meterkasten, etc.

Onze elektriciëns installeren ook beveiligingsinstallaties, data-installaties en installaties die betrekking hebben op de brandveiligheid.

Loodgieterswerk c.v. warmtepompen

Een moderne loodgieter giet al lang geen lood meer om leidingen waterdicht te maken, tegenwoordig gebruiken we PVC, koper of meerlagenbuis. De loodgieter installeert waterleidingen in en om het huis, cv-installaties en warmtepompen en rioleringsystemen. Verder maakt de loodgieter  zinkwerk voor daklijsten, goten en brengt dakbedekking op daken aan. 

 Kortom een veelzijdig vak dat u het best toevertrouwd aan deskundige handen.

Metselwerk en voegwerk

Het vak van de metselaar omvat meer dan alleen metselen van stenen, zoals bijvoorbeeld het lijmen van kalzandsteen of het plaatsen van hardsteen/natuursteen.

Het patroon van metselwerk, de combinatie van stenen met het voegwerk, bepaalt echter ook de uitstraling, het esthetisch effect, van de gevel. Architecten en ontwerpers hebben daarom altijd naar mogelijkheden gezocht om door variaties aan te brengen in de patronen het aanzicht van het metselwerk te verfraaien. En dat gebeurt nog steeds. De combinatie van kleur en structuur van de steen, met de kleur en type voegwerk en het gekozen patroon, biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Na het metselwerk wordt het geheel meestal afgewerkt door de voeger. Voegwerk is er in verschillende uitvoeringen zoals platvol, schaduwvoegen, terug liggend of verdiept, knip of snijvoegwerk. Uiteraard wordt zorgvuldig gekeken welke kleur het voegwerk moet krijgen. Dit wordt bepaald door de samenstelling van de voegspecie.

Schilderwerk

In de middeleeuwen was de schilder lid van een gilde. De meesterschilder werkte met zijn gezellen aan het onderhoud van de gebouwen. Daarnaast moesten de schilders het heraldisch wapen van de stad op de wapenschilden aanbrengen. Hier komt de naam schilder vandaan.

Hij schilderd onderdelen van een gebouw of constructie om het te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Het materiaal kan variëren van hout, steen en metaal tot kunststoffen. Schilderwerk onderscheiden we in buiten en binnenschilderwerk waarbij binnen gewerk wordt met verf op waterbasis en buiten op terpentinebasis. Schilderen heeft tevens de functie om de ondergronden welke worden geschilderd te verfraaien door met de kleuren te werken.

Bij reparaties die buiten het werkgebied van onze schilder vallen worden door onze vaktimmermannen constructief gerepareerd.

Schilderwerk wordt verrekend met het 9% BTW tarief bij woningen van 2 jaar of ouder.

Stukadoorswerk

Al in de Romeinse tijd werd stucwerk aangebracht in huizen. In de 18e eeuw waren hier veel Italiaanse vaklieden aan het werk. Bekend is het rijk geornamenteerde stucwerk wat in veel huizen nog te bewonderen is.

Vanaf eind 19e eeuw werdt er steeds minder sierstucwerk gemaakt en na de 2e Wereldoorlog kwam het strakke en vlakke stucwerk.

Toch komt het vaak voor dat lijstwerk, hersteld moet worden of geheel nieuw worden aangebracht. Onze stukadoors zijn hier gedreven in en maken het zoals de klant het wenst. Het stukadoren van buitengevels behoord ook tot de mogelijkheden.

Stukwerk wordt verrekend met het 9% BTW tarief bij woningen van 2 jaar of ouder.

Tegelwerk

Het beroep tegelzetter is nauw verwant aan het vak van de metselaar en daar in feite ook uit voortgekomen. Een tegelzetter zet wandtegels en legt vloertegels. Dit kan worden gedaan door tegels in de mortel te drukken of te lijmen met speciale tegellijm.

Met de tegenwoordig steeds groter wordende tegels is het belangrijk om een vakman in te schakelen voor uw badkamer tegelwerkzaamheden. Allereerst moet de ondergrond zuiver vlak zijn dus een goede stukadoor is van groot belang.

Vervolgens is een goed ontwerp van groot belang. De vakman bepaald voordat hij gaat beginnen met de opbouw van badkamer of toilet hoe de gekozen tegels het beste uitkomen. Daarom beginnen we pas als alle tegels en ook het sanitair bij ons in huis is. Op die manier weten wij wat we in handen hebben en kunnen alleen dan het beste resultaat bereiken. 

Timmerwerk

Het timmervak is een oud beroep. In de loop der jaren zijn er veel bouwstijlen ontstaan die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Veel handelingen en methodes zijn verbeterd en veranderd. Echter het oude ambacht komen we gelukkig nog steeds tegen. Het werken met traditionele materialen en houtconstructies, geprofileerd lijstwerk en verschillende houtsoorten komen gelukkig bij ons ook veel voor. Hierbij komt de liefde voor het vak het best tot z’n recht.

Moderne materialen maken het mogelijk om strak timmerwerk te maken. Denk aan een MDF kastenwand of keuken strak in de verf gespoten. Maar ook dit materiaal kan met een klassiek tintje worden uitgevoerd door profileringen aan te brengen. Alles is mogelijk!

Timmeren is ook het maken van werk wat uiteindelijk niet zichtbaar meer is. denk aan balklagen, scheidingswanden, maar ook het inbouwen van een toilet reservoir of ligbad. Allemaal werkzaamheden die de timmerman uitvoert en juist hierbij is een goed stel hersens en resultaatgericht denken van groot belang. De basis is namelijk allesbepalend voor het eindresultaat!

Verder is de timmerman de man die de lijnen uitzet voor alle werkzaamheden die komen kijken bij een verbouwing. Denk aan het  uitzetten van een bouwwerk of stellen van metselprofielen. Hij is altijd  verantwoordelijk voor het eindresultaat waarmee onze klanten altijd zo tevreden mee zijn. Mooi vak toch!

 

Machinale houtbewerking

Wij maken in onze machinale werkplaats alle voorkomende onderdelen voor restauratie en renovatiewerken zoals het namaken van bestaande (historische) kozijnen ramen of deuren en speciaal (niet standaard) geprofileerd lijstwerk. 
Hier fabriceren wij ook de op maat gemaakte onderdelen  voor onze projecten en klussen.
 
De standaard kozijnen ramen en deuren komen bij onze vaste partner timmerfabriek vandaan waar de producten aan alle eisen voldoen zoals de eisen voor KVT ( ) en Bouwbesluit
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?